Prvenstvena nad Možnico

Objavljeno: 28. Julij 2017 - 17:18
Komentarji: 0 komentarjev

Če pogledate v Plezalni vodnik Možnica in Koritnica (avtorja Škamperle in Kozorog), je pri opisu sten Rombona in Ribežnov zavedeno, da gre za krušljive, močno obrasle s travo in prav divjega videza. Ture so zato tam svojevrstne, ne večje ali manjše, pač pa drugačne zahtevnosti.

Specike (in lepote) tamkajšnjega plezalnega okolja je Miha Zupan že dodobra spoznal v predhodnih obiskih. Dolina mu je bila od nekdaj všeč, ko pa je leta 2015 tam z Mihom Zupinom preplezal novo zimsko smer Gorenjski nagelj, je opazil steber na desni. 

Letos se je tja podal s soplezalko Nežo in preplezala sta novo smer.

Vrha Ribežnov: Čez dve let`: VI+, A1/V, III-IV+, 750 m, 9 h.

Prva plezala: Neža Flajs (AAO) in Miha Zupan (AO Tržič), 16. julija 2017. 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.