Prva ZP smeri Karawanka v severni steni Velikega Kladiva

Objavljeno: 14. Marec 2017 - 21:54
Komentarji: 0 komentarjev

Minulo soboto sta Miha Zupan (AO Tržič) in Gregor Klančar opravila prvo zimsko ponovitev smeri Karawanka v Velikem Kladivu v Karavankah. Liniji sta dodala prvenstveni direktni vstop čez plošče in naprej po kaminu.

Vzpon sta ocenila s IV, 4, M4/A0, 85° (600 m), plezala pa sta 7 ur.

Razmere v smeri, ki jo je Miha sicer v poletnem času dobro poznal (v družbi Andreja Olipa je opravil prvi vzpon v tej smeri leta 2012 - poletna ocena je V+, A0/V, III-IV). so bile zelo spremenljive, na začetku delikaten škripavec nalepljen na plošče brez možnosti varovanja, krajši skoki z odličnim snežnim ledom, skorja in pršič in višje previsni kopni skoki. Turo sta izkušena plezalca opisala z "resna karavanška tura, dolga in naporna ..."

Sestopila sta po Zahodni grapi v Kofce gori.

Vir in fotografije: AO Tržič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.