Peuterey Integral za Jelovčanovo in Zupina

Objavljeno: 5. September 2016 - 11:23
Komentarji: 0 komentarjev

Peuterey Integral je najdaljši greben v Evropi oziroma kar najdaljša smer stare celine, kjer plezalca iz Courmayerja na vrh Mont Blanca čaka kar 4500 metrov dolga pot.

Ta znameniti greben z oceno TD/ED1 sta konec avgusta preplezala Tjaša Jelovčan in Miha Zupin (oba AO Kranj). Za celotno prečenje, ki ponudi skalno in ledno plezanje ter obilo spustov po vrvi, sta rabila dva bivaka, tura pa je trajala tri dni.

Poročilo ture in fotografije najdete tukaj >>>

Vir in fotografije: AO Kranj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.