Novo v Srednjem Vršiču: Ledena pesem

Objavljeno: 28. December 2016 - 10:10
Komentarji: 0 komentarjev

Primorca Ivan Rejc in Sebastjan Domenih sta 24. decembra v Srednjem Vršiču, ki se dviguje v glavnem mejnem grebenu vzhodno od Visokega Kanin, preplezala novo smer.

Ledena pesem (WI 4-5) je dolga 350 metrov, plezala sta  tri ure in pol.

Po besedah akterjev je bila smer preplezana v idealnih zimskih razmerah, ki se naredijo mogoče vsakih deset ali več let. Domenih je takole izjavil ˝kakor ledene žoge nalimane na skalo˝.

Posebnega opisa ni, skica in vris povesta izkušenemu očesu dovolj, da si lahko predstavlja približen potek smeri.

Vir in fotografija: primorskestene.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.