Nova smer v Pizz Badille

Objavljeno: 19. November 2016 - 13:49
Komentarji: 0 komentarjev

Švicarja Marcel Schenk in Simon Gietl sta na svojem domačem "igrišču" zaznala ugodne snežne razmere in v severovzhodni steni mogočne gore Pizz Badille preplezala novo smer.

Začetek zime v Alpah je tako prinesel novo markantno kombinirano smer, ki sta jo prva plezalca poimenovala Amore di Vetro (800m, M5). Ime smeri se jima je ponujajo samo od sebe, ko sta uživajoč plezala po večjih zaplatah tankega ledu, ki jima je omogočal vzpon med snežnimi in skalnimi deli. Amore di Vetro v glavnem poteka po sredini stene, do nje pa pride iz skrajne desne smeri. V svojem poteku pa se večkrat dotakne ali križa s starimi smermi, npr. Cassinovo, Vio Blanco itd.

Vir in fotografija: planetmountain.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.