Miss Julijcev

Objavljeno: 11. Julij 2016 - 00:17
Komentarji: 0 komentarjev

Veliki alpinistični pisec, romantik Tine Mihelič, v njegovem vodničku Viševa skupina piše, da je smer Krobath-Metzger (V-, 550m) v Trbiški Krniški špici eden od najčudovitejših biserov naših gora in dolžnostna tura vsakega ljubitelja sten Julijcev.

Do nje se lahko pristopi iz dveh koncev: iz smeri Pellarinija preko Žabniške škrbine ali pa iz Mrzlih vod. V obeh primerih slabe tri ure pristopa ne uide. 

Smer je res lepa, ponuja izredno prosto plezanje v navpični steni s čudovito skalo in izredno izpostavljenostjo.

Ta vikend so čare Miss Julijcev okušali Miha Hauptman, Matic Kokalj, Slavc Rožič in Benjamin Vidmar.

Vir in fotografije: AO Tržič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.