Favresse, Villanueva in Vanhee prosto v Patagoniji

Objavljeno: 3. Marec 2017 - 20:27
Komentarji: 0 komentarjev

Belgijska ekipa v sestavi Sean Villanueva 0'Driscoll, Nico Favresse in Siebe Vanhee je poskrbela za enega boljših vzponov v Patagoniji zadnjih let.

V vzhodni steni osrednjega stolpa Torres del Paine v Patagoniji so preplezali 1200 metrsko El Regalo de Mwono. To je šele druga ponovitev te smeri, še bolj pomembno pa je, da so jo "belgijske big wall zveri" uspele kot prve preplezati prosto. 

Težave tovrstnega vzpona, za katerega so porabili devetnajst dni, naj bi segale do 8a+. 

Če so tudi tokrat Belgijci o vzponu posneli film, se lahko ponovno nadejamo obilo atraktivnih padcev, norih noči na visečih posteljah v steni, glasbenih koncertov, plezanja z veliko švicanja ...

Vir in fotrografije: outdoorjournal.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.