Edu Marin in druga prosta ponovitev smeri WoGü - VIDEO

Objavljeno: 10. Oktober 2016 - 20:22
Komentarji: 0 komentarjev

Leta 2008 je Adam Ondra, takrat 15 letni čudežni fant svetovnega plezanja, preplezal smer WoGü (8c, 230m) v južni steni Kirchlispitze v ostenju Rätikona v Švici in opravil šele prvo prosto ponovitev. Smer, ki nosi ime po začetnicah Wolfgang Güllicha je leta 1997 opremili Beat Kammerlander s soplezalci (H. Schleichl, P. Mathias). 

Od takrat smeri, ki se je drži sloves ene najtežjih dolgih smeri na svetu in  katere težave se po razstežajih vrste 8c, 7c+, 8b+/c, 8b, 8b+, 8a+, 7c+, ni uspel prosto preplezati nihče več. Do letošnjega avgusta, ko je Edu Marin, navdahnjen s svojimi vzponi v težkih večraztežajnih smereh in uspehu v Chilam Balam (9b) uspel prosto preplezati WoGü. 

Vir in fotografija: ukclimbing.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.