Dorotheus - nova prvenstvena smer Jegličeve in Kara

Objavljeno: 16. Julij 2018 - 22:07
Komentarji: 0 komentarjev

Marija Jeglič in Silvo Karo sta v Malem Oltarju preplezala novo smer.

To je njuna že druga prvenstvena smer v zadnjih dneh. Pred dnevi sta v v severozahodni steni Velike Martuljške Ponce preplezala smer Obraz Ponce.

Tudi tokrat sta se mudila v martuljškem koncu naših Julijcev in v steni Malega Oltarja preplezala smer Dorotheus. Gre za 400 metrov dolgo smer s težavami VII/IV. Plezala sta 5 ur in pol.

Silvo Karo, ki je svojo prvo prvenstveno smer preplezal daljnega leta 1978 (obilo odličnih plezalnih zgodb enega največjih akterjev slovenskega alpinizma si lahko preberete v knjigi Alpinist - naročite jo lahko na www.silvokaro.com) je o smeri Dorotheus povedal: "Lepa smer v odlični skali. Poslastica je peti raztežaj. Smer je speljana v območju stebra po katerem že poteka zelo lepa smer dveh odličnih alpinistov generacije "sedemdesetih" Petra Grossa in Marjana Manfrede "Severni steber". Delček gre tudi po njej. Muhasto vreme letos dopušča plezanje samo v dopoldanskem času, zato sva vstopila zgodaj in bila malo pred trinasto na vrhu Malega Oltarja. Z njega sva opravila en spust v grapo med Malim in Velikim Oltarjem in v nadaljevanju sestopala po njem do pod stene, kjer pa naju je že pričakal dež."

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.