Cuder ponovil Gorenjski nagelj

Objavljeno: 15. Marec 2017 - 16:42
Komentarji: 0 komentarjev

Tine Cuder je bil spet aktiven v domačih stenah. Tokrat je s Tino Korinšek (AO Trbovlje) preplezal smer Gorenjski nagelj (IV/4+,90°/ 60°-80°, 750m) v Vrh Ribežnov, to je zadnjem delu razgibanega ostenja nad Možnico.

Tine in Tina sta v steni naletele na "razmere ni da ni." Na začetku strmo ruševje in dokaj dober sneg potem po travah in trdem snegu do prečke v levo, kjer se je začela skorja. Ko sta se prekopala do izstopne zajede, ju je čakalo plezanje večinoma po travah, ter na izstopu po lažjem skalnem kaminu na vrh. Kjer ju je pa pričakala čofta (južen sneg). 

Smer je pred dvema letoma preplezala gorenjska naveza Miha Zupin (AO Kranj) in Miha Zupan (AO Tržič).

Gorenjca sta si bila takrat glede imena enotna, da je smer tako lepa, kot "gorenjski nagelj na primorskem ganku."

Po uspešnem prvem vzponu, ko sta bila še bolj polna zadovoljstva, ker "…sama smer ni nič tako posebnega, samo občutek, da to preplezaš pred vsemi Primorci je pa super!"

Vir in fotografije: Tine Cuder.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.