2050 višincev in 17 km okrog Begunjščice

Objavljeno: 24. Januar 2016 - 22:06
Komentarji: 0 komentarjev

V 10 urah hoje in plezanja.

Bojan Ambrožič si je v preteklih dneh privoščil obilno kondicijsko turo. S prijateljem Ninom sta jo najprej mahnila poGrapi Y v Begunjščici in ves čas skozi smer sledila dobro utrjeni gazi. Grapa je bila zelo lepo zalita, na dveh mestih, kjer sta običajno skalna skoka, se postavi nekoliko bolj pokonci, sicer pa nitežav. Po grebenu sta nadaljevala na vrh Begunjščice. Za sestop sta izbrala Šentanski plaz, kjer je bilo snega bolj malo.

Po okrepčilu v Domu na Zelenici sta pot nadaljevala skozi Grapo Y (Vzhodno grapo) v Vrtači do vrha in od tam zelo udobno sestopila po Južni grapi, a še nista imela dovolj. Krog nad Zelenico sta sklenila s prečenjem grebena Ljubeljščice od Zgornjega Plotu (Triangla) do Starega Ljubelja. Sledil je le še iztek do izhodišča na Ljubelju, kjer jima je GPS nameril 10 ur hoje, 2050 višincev in 17 km poti.

Vir in fotografije: Bojan Ambrožič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.